"Povrijeđeni" Sikiraš razbija u Italiji

Četiri utakmice u četiri dana

"Povrijeđeni" Sikiraš razbija u Italiji

M. Šljivak

Krilni centar italijanske Stella Azzurre Njegoš Sikiraš neće nastupiti s reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Razlog za izostanak kojeg je Sikiraš naveo bila je povreda koljena, a to su saopštili i iz Košarkaškog saveza BiH, pred start priprema mlade selekcije.

Međutim, samo nekoliko dana prije početka smotre najboljih mladih selekcija svijeta u Španiji, gdje Sikiraš nije mogao nastupiti, ovaj košarkaš je jedan od najzaslužnijih za plasman Stella Azzurre među najbolje mlade timove u Italiji.

Izdominirao je Sikiraš u meču protiv Junior Casalea, te je imao double-double učinak od 15 poena i 10 skokova. Sjajan učinak za košarkaša koji je navodno povrijeđen i koji je prethodnih dana igrao dosta dobro za klub, dok su se Džanan Musa i ekipa pripremali za historijski nastup na SP.

Ukupno je odigrao četiri utakmice u četiri dana i samo mu je u jednoj falio poen za double-double učinak, dok je u ostalim bio među najboljim igračima na parketu. 

S obzirom na broj ljudi koji prate ovu reprezentaciju i koji su im pružili veličanstven doček u Sarajevu, KSBiH bi se trebao oglasiti povodom Njegoša Sikiraša. 

Sramotno je da svi ti navijači BiH od rukovodstva KSBiH nisu dobili nikakvu dodatnu informaciju o mladom košarkašu italijanskog tima, jer su to navijači, ali i zlatni momci iz Litvanije itekako zaslužili.

Pojedine informacije, koje su istina nezvanične, govore kako se Sikiraš u budućnosti odlučio nositi dres Srbije, čiji ga skauti već dugo vrebaju po Italiji.

Ako je odluka već pala, KSBiH je dužan saopštiti pravu istinu, te dati svoj jasan stav o ovom slučaju, a ne vući za nos sve navijače koji žele najbolje mladim bh. košarkašima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi