Poznat i konačni spisak Belgije za kvalifikacije

Bez igrača iz Eurolige

Poznat i konačni spisak Belgije za kvalifikacije

M. Šljivak

Eddy Casteels, selektor košarkaške reprezentacije Belgije, odabrao je 12 igrača za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Na spisku nema dvojice euroligaških igrača, Valencijnog Sama Van Roosoma i Matta Lojeskog iz Panathinaikosa, ali će oni biti spremni da uskoče ukoliko za to dobiju dozvolu.

Spisak kojeg je objavio Cateels izgleda ovako:

Khalid Boukichou, Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Vincent Kesteloot, Alexandre Libert, Retin Obasohan, Jean Salumu, Quentin Serron, Jonathan Tabu, Olivier Troisfontaines, Kevin Tumba i Hans Vanwijn.

Belgija kvalifikacije otvara 24. novembra sa Francuskom na domaćem terenu, a zatim gostuju Rusiji tri dana kasnije.

U narednoj godini igraju još susrete sa selekcijom BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi