Poznate metode rada: Musa dobio "poklon" od Vujoševića

Musa dobio knjigu na čitanje

Poznate metode rada: Musa dobio "poklon" od Vujoševića

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević poznat je po zanimljivim metodama rada na, ali i van parketa.

Mnoga velika imena svjetske košarke prošla su kroz Duletove ruke, a posebno tokom vođenja beogradskog Partizana, Vujošević je uveo zanimljivu metodu rada. Uveo je obavezno čitanje knjiga, a s ovom metodom je počeo i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Tako je izgradio mnoga poznata imena u košarci, a prvi koji je u našoj selekciji dobio knjigu na čitanje je Džanan Musa. 

Mladi košarkaš Cedevite je obavezan da pročita knjigu koju mu je Dule poklonio, dok će do kraja priprema i kroz kvalifikacije, knjige vjerovatno dobiti i još neki reprezentativci.

Naša selekcija se priprema za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Naš tim očekuju utakmice protiv Slovačke, Armenije i Švedske, a mečevi se igraju od 2. do 19. augusta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti