Poznati svi učesnici Lige 6

Liga 12, 22. kolo

Poznati svi učesnici Lige 6

E. Škorić

Večerašnjim utakmicama 22. kola završen je regularni dio sezone Lige 12.

Poznato je pet ekipa koje se Igokei pridružuju u Ligi 6, kao i tri ekipe koje su ispale iz lige.

Na prvom mjestu završila je ekipa Sparsa, koja je u 22. kolu slavila na gostovanju kod Mladosti rezultatom 94:84. Bulić je sa 27 poena i šest skokova predvodio do pobjede goste iz Sarajeva. Buza je dodao 17 poena.

U redovima domaće ekipe najefikasniji je sa 20 poena i pet asistencija bio Svilar. 

Sloboda je u gostima kod Građanskog trijumfovala sa 82:64. Tuzlaci su nadigrali domaće u drugoj i četvrtoj dionici, te su sezonu završili s omjerom 13-9, što im je bilo dovoljno za plasman u Ligu 6.

Hasandić je zabilježio double-double učinak, ubacivši 29 poena uz 10 skokova. Poen manje i skok manje zabilježio je njegov suigrač Džambić. Boljkovac je u sastavu Građanskog ubacio 17 poena.

Kakanj nije uspio da se plasira u Ligu 6 iako je bio jako blizu. Domaći su imali 64:62 vodstvo 13 sekundi prije kraja, ali je Đurđević pogodio uz dodatno slobodno bacanje za trijumf Varde (65:64) koja je ovom pojedom osigurala opstanak u elitnom rangu. Janković je kod gostiju ubacio 18 poena uz osam skokova. U domaćim redovima po 14 su ubacili Dedić i Peljto, dok je Rizvić imao učinak od 10 poena i 10 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski je u Mostaru sa 81:71 savladao Leotar i obje ekipe su osigurale nastup u Ligi 6. Široki je završio na trećem mjestu, a Širokobriježani su večeras poraženi u Bileći od HEO-a sa 75:64. 

U Ligu 6 idu Spars (20-2), Leotar (14-8), Široki (13-9), Sloboda (13-9) i Zrinjski (13-9), dok su u niži rang ispali HEO (8-14), Čelik (7-15) i Bosna Royal (5-17). Ironično, HEO ima jednak broj bodova kao i Varda, a ispada zbog slabije koš razlike u međusobnim duelima i pored činjenice da ima pobjedu više od ovog tima. Naima, HEO ima bod manje jer nije odigrao utakmicu 4. kola sa Slobodom, a samo učešće na ovoj utakmici osiguralo bi im danas opstanak u elitnom rangu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti