Poznati svi učesnici završnog turnira Lige mladih

Završnica se igra u Sarajevu

Poznati svi učesnici završnog turnira Lige mladih

E. Čaušević

Juniori Čelika izborili su plasman na završni turnir Lige mladih. Zeničani su sinoć u odlučujućoj utakmici posljednjeg, 18. kola savladali direktnog konkurenta Zvornik Basket sa 91:86 i tako se našli među četiri najbolje juniorske ekipe u državi.

Plasman na final four Lige mladih sinoć su izborili i kadeti Abecede, koji su savladali Budućnost sa 77:62. Posljednje, 18. kolo koje je odigrano juče, donijelo je dosta zanimljivih utakmica i najavilo uzbudljivu borbu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine u svim kategorijama. Igokea je u derbiju kola savladala Sparse u Sarajevu, dok su juniori Koša lako izašli na kraj sa Turbinom.

Juniorke Livna slavile su u Trebinju, a Mladi Krajišnik je zabilježio uvjerljiv trijumf nad Jedinstvom.  U konkurenciji kadeta, Rookye je regularni dio sezone okončano pobjedom u Zenici, dok su Sparsi na domaćem terenu slavili nad WBS Basketbal.

Kada su pitanju dame, kadetkinje Trebinja su pobjedom nad Livnom osigurale plasman na završni turnir, a Konjic se pobjedom nad Željezničarom oprostio od ove sezone Lige mladih.

Sjajnu utakmicu odigrali su juče pioniri Sparsa i Čelinca u sarajevskoj Skenderiji, a slavili su gosti nakon produžetka.  Danas i sutra odigraće se šest zaostalih utakmica, nakon kojih će biti poznati svi parovi polufinala. 

Učesnici final foura Lige mladih, koji će se u petak i subotu odigrati u sarajevskoj Skenderiji, su već poznati i to su: Igokea, OKK Spars Ziraat Bank, Koš, OKK Čelik (juniori), Čelik, Mladi Krajišnik, Livno, Jedinstvo BH Telecom (juniorke), OKK Spars Ziraat Bank, Rookye, Abeceda, Budućnost (kadeti), Mladi Krajišnik Feniks, Livno, Kengur, Trebinje 03 (kadetkinje), OKK Spars Ziraat Bank, Čelinac, Budućnost i OKK Leotar (pioniri).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije