Poznati učesnici Kinđetovog turnira, Bosna spremna za sezonu

Admir Bukva zadovoljan radom

Poznati učesnici Kinđetovog turnira, Bosna spremna za sezonu

M. Šljivak

Memorijalni turnir "Mirza Delibašić-Kinđe" biće i ove godine odigran u Sarajevu, a svoje učešće pored organizatora KK Bosna potvrdile su ekipe Cibone, Igokea i austrijskog Gmundena.

Sve ekipe su potvrdile učešće na Kinđetovom turniru, koji će se igrati 20. i 21. septembra, a direktor kluba Admir Bukva ističe kako je već sve dogovoreno oko organizacije turnira koji se igra u čast našeg najboljeg košarkaša svih vremena

"Sve smo dogovorili oko Kinđetovog turnira. Na njemu će učestvovati Cibona, Igokea i austrijski Gmunden. Oni su potvrdili učešće na turniru koji će se igrati 20. i 21. septembra", rekao je Bukva, koji ističe da je sada glavni cilj Bosne pravljenje ekipe za novu sezonu.

"Sad nam je u fokusu prozivka ekipe koja je krajem sedmice. Imamo gotovo sve igrače iz prošle sezone na raspolaganju, a priključio nam se i Darko Damjanović iz Varde. Također, nekoliko igrača se nalazi na probi. Pokušaćemo i naredne sezone dati što više šanse mladim košarkašima. Cilj nam je da oni i u narednoj sezoni dobiju što veću minutažu. Do početka prventva koje je na rasporedu sredinom oktobra odigraćemo i desetak pripremnih utakmica kako bi što spremnije ušli u novu sezonu", rekao je za SportSport. ba direktor KK Bosna Admir Bukva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.