Poznato ime Mulaomerovićevog nasljednika na klupi BiH?

Jedan kandidat se izdvaja

Poznato ime Mulaomerovićevog nasljednika na klupi BiH?

Na sutrašnjoj sjedini Stručnog savjeta Košarkašog saveza BiH trebao bi biti imenovan novi selektor naše muške košarkaške A reprezentacije.

To bi, prema pisanju banjalučkog lista "EuroBlic" trebao da bude nekadašnji trener tuzlanske Slobode Senad Muminović. Osim njega, kandidati su bivši trener Igokee Željko Lukajić te trenutni selektor juniorske reprezentacije BiH Josip Pandža. 

Ipak, Lukajić i Pandža nemaju velike šanse da naslijede Damira Mulaomerovića na poziciji selektora BiH. Lukajić je poručio da je samo iz medija čuo ovu informaciju, dok Pandža navodne nema podršku svih ljudi iz Saveza.

Podsjetimo da će novi selektor BiH prvi izazov imati u predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igraju od 2. do 19. augusta ove godine. Ukoliko se uspijemo plasirati u kvalifikacije, naša reprezentacija će imati obaveze i u novembru mjesecu.

Naša reprezentacija je u predkvalifikacijama u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi