Poznato zašto je Musa izbačen iz prvog tima Cedevite?

Poznato zašto je Musa izbačen iz prvog tima Cedevite?

Dragulj bh. košarke Džanan Musa izbačen je iz prve ekipe Cedevite, javlja specijalizovani košarkaški portal Sportando. 

Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša odlukom trenera Veljka Mršića je navodno prebačen u juniorski tim, a mediji iz susjedne Hrvatske su naveli da je problem nastao kada je Cedevita razbila Federbahče sa 30 koševa razlike. 

Musa je tada izjavio kako je "odličan osjećaj pobijediti svoj budući klub", a to je izazvalo frustracije kod trenera Veljka Mršića koji je potom našem mladom košarkašu oduzeo status prvotimca i vratio ga u juniorski tim.

Sa 16 godina Musa je postao košarkaš oko kojeg se diže velika prašina i u Cedeviti su s pravom zabrinuti jer brojni evropski klubovi žele preoteti ovog 'wunderkinda'. Nešto ranije sportski direktor Mamić je savjetovao Musu da treba ostati u Zagrebu. 

"Za Musu je bolje da ostane u Cedeviti i da izravno iz našeg kluba ide u NBA ligu, baš kao što je to učinio njegov kolega iz reprezentacije Jusuf Nurkić", istakao je bio sportski direktor Cedevite. 

Inače, Musi ugovor sa Cedevitom o sportskom usavršavanju ističe na 18. rođendan i tada bi mu Zagrepčani trebali ponuditi i prvi profesionalni ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi