“Pozvati policiju da istraži stanje u KK Bosna!”

Zadatak za novi Upravni odbor:

“Pozvati policiju da istraži stanje u KK Bosna!”

E. Haračić

Možda i najinteresantniji zaključak današnje Skupštine KK Bosna jeste nalog novoizabranom Upravnom odboru da pozove istražne organe da utvrde stanje i odgovornost ljudi koji su do sada vodili klub za kritično stanje i nagomilane dugove u klubu.

Tako je izglasano da će najvažniji zadatak novog UO biti taj da evidentira stanje i pozove istražene organe - “Policiju, a ne revizorsku kuću!”, kako je do danas više puta na Skupštini naglašeno.

KK Bosna prema nekim ranijim izvještajima ima oko 9 miliona duga, dok je posljednji saziv Upravnog odbora tvrdio da je dug smanjen za 2,5 miliona, navedeno je danas tokom Skupštine. Delegati su, također, izrazili sumnju u tačnost izvještaja o smanjenju duga, te naveli da nisu upoznati sa načinom smanjenja, kao ni sa stvarnim stanjem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.