Premijerligaš Kakanj prejak za Vitez

Prijateljska utakmica

Premijerligaš Kakanj prejak za Vitez

U pripremnoj utakmici za sezonu 2013/2014 seniori HOKK Vitez doživjeli su poraz od člana Premijer lige BiH, ekipe KK Kakanj, rezultatom 70:76.

Iako su poraženi, košarkaši Viteza su pokazali da se mogu nositi sa najboljim ekipama u državi. Vrhunski odigrano prvo poluvrijeme i vodstvo 42:31 (Dedić, 15 poena, 5 trica) ipak nije bilo dovoljno za slavlje u neizvjesnoj završnici. Jedina loša strana utakmice je bila igra u trećoj četvrtini koju je sastav Viteza izgubio rezultatom 11:23. 

Veliko iznenađenje je posjeta na utakmici. Preko 200 gledatelja našlo se u GSD u Vitezu, a poseban ugođaj dali su Vitezovi koji su bubnjevima i navijanjem napravili ugođaj u kome je bilo lijepo igrati.

Najefikasniji u redovima domaćeg sasatava bili su Ermin Dedić (20 poena), Ranko Križanović (17 poena) i Toni Jurčević sa 14 poena i 8 skokova. Dobru partiju pružio je i Nebojša Maksimović koji je uz 7 poena dodao i 7 asistencija, te 7 skokova. 

U redovima Kaknja bolji od ostalih bili su Peljto sa 18, Begovac sa 16, te Avdibegović sa 14 postignutih poena. U gostujućoj ekipi nastupio je i bivši kapiten Viteza, Željko Palavra. Sljedeću utakmicu u okviru priprema Vitez igra već u utorak 1. oktobra kada u Vitez stiže ekipa Donjeg Vakufa. Utakmica je na programu od 18.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.