Prijedor i Sutjeska u borbi za veliko finale

Prva muška liga RS, play-off

Prijedor i Sutjeska u borbi za veliko finale

D. Vejo

Košarkaška Prva muška liga Republike Srpske polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu.

Ostale su četiri najbolje ekipe koje će se boriti za tron i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Prvi polufinali par jesu Radnik i Sokolac, odnosno kao drugi su Sutjeska i Prijedor.

Titulu prvaka brane Prijedorčani, koji u polufinalnu seriju ulaze oslabljeni, jer u timu neće biti plejmejkera Igora Damjanovića. 

Polufinalna serija igra se na dvije dobijene utakmice, a iz tabora aktuelnog šampiona poručuju da moraju biti maksimalno skoncetrisani u svim susretima.

"U prvoj utakmici, prednost dajem ekipi Sutjeske. Oni igraju dosta dobro pred svojom publikom. Trener Milenko Ivanović sastavio je jedan respektabilan tim, što pokazuju i dosadašnji rezultati kao i sam plasman među četiri najbolja tima u Republici Srpskoj. Očekujem jednu veliku borbu za svaku loptu i tešku seriju", poručio je trener Prijedora, Danilo Palalić.

Podsjetimo, prošle sezone, Prijedor je u finalnoj seriji bio bolji od banjalučkog Studenta, a zbog nedostatka finansija crno-žuti nisu mogli da se takmiče u eliti.

Utakmica između Sutjeske i Prijedora igra se u nedjelju od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi