Prijedor siguran kod kuće, Radnik slavio u Ugljeviku

Prva muška liga RS

Prijedor siguran kod kuće, Radnik slavio u Ugljeviku

D. Vejo

U okviru 16. kola Prve muške lige Republike Srpske, večeras su odigrana tri susreta.

Košarkaši Prijedora, aktuelni šampioni, na svom su parketu savladali ekipu Sokoca rezultatom 74:66, po četvrtinama je bilo 15:18, 24:17, 12:17 i 23:14.

Utakmica nije dobro počela za Prijedorčane, Sokolac je stisnuo pa tako isti rješava u svoju korist rezultatom 15:18. Ipak, domaćin se preko raspoloženih Stakića i Bilanovića budi u nastavku, te na odmor odlazi s prednošću od četiri poena razlike (39:35).

Predah je očigledno dobro došao Sokolčanima koji pretposljednju četvrtinu dobijaju rezultatom 12:17, čime dolaze u vodstvo (51:52).

Neshvatljivo su gosti pali u posljednjoj dionici susreta, što je aktuelni šampion iskoristio te stigao do novog trijumfa.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Stakić sa 36 ubačenih poena, dok je to kod gostiju bio Okiljević sa 19.

Drugi susret bio je onaj gdje su snage odmjerili Rudar Ugljevik i Radnik iz Bijeljine. Gosti su dobili ovaj meč rezultatom 78:85. Do pobjede, Radnik je predvodio Kokoruš sa 26 poena, dok je u domaćem sastavu najbolji učinak imao Tomić sa 25.

Posljednji meč, ali ne i manje važan, bio je onaj u Foči gdje su koplja ukrstiili domaćin Sutjeska i Bratunac. Fočaci nisu razočarali pred svojim navijačima pa su tako svim prisutnim na tribinama podarili novu pobjedu. Slavili su rezultatom 68:53.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Kaluđerović sa 26 poena, dok je to u redovima Bratunca bio Konovjek sa 16.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi