Princ: Možemo pobijediti Slobodu

Bek Zrinjskog očekuje tešku utakmicu

Princ: Možemo pobijediti Slobodu

D. Rakanović

Košarkaši Zrinjskog u drugom kolu Lige za prvaka BiH dočekuju tuzlansku Slobodu, a jedan od najiskusnijih igrača tog tima Vedran Princ kazao je da ne očekuje laganu utakmicu, ali smatra da uz pomoć publike mogu ostvariti pobjedu.

Obje ekipe su na otvaranju Lige za prvaka pobjedile. Zrinjski je na gostovanju protiv Kaknja slavio rezultatom 75:71, dok je Sloboda na domaćem parketu savladala sarajevske Sparse sa 91:82.

"Kada se dobije prva utakmica u gostima, pogotovo da je prioritet braniti domaći teren. Sad su normalno malo očekivanja porasla, ali mi smo čvrsto na zemlji. Znamo da je Sloboda kvalitetan protivnik, da igraju dobro, kao da su i oni otvorili pobjedom na domaćem terenu. Sigurno da će  biti teška i zahtjevna utakmica. Međutim, igramo na domaćem parketu i uz veliku podršku sa tribina i našu veliku borbu nadamo se pobjedi", rekao je za SportSport.ba Vedran Princ.

On je rekao da će igrači dati sve od sebe da nastave pobjednički niz, te da se za Slobodu spremaju kao za svaku drugu utakmicu.

"Probaćemo zadržati dobru atmosferu i nastaviti pobjednički niz, što bi nam značilo stvarno puno na otvaranju Lige za prvaka", rekao je za SportSport.ba Princ.

Što se tiče zdravstvenog biltena rekao je da je ekipa sad za sad dobro.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Imamo dva tri povrijeđena igrača koji su zaštićeno godište, ali jedina sreća je što u ovom dijelu prvenstva nema zaštićenog godišta, pa nam je to mali spas, inače bi bilo velikih problema", završio je Princ.

Utakmica Zrinjski – Sloboda na rasporedu je u srijedu sa početkom od 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi