Protiv Hrvatske za četvrtfinale

Kadeti večeras protiv Hrvatske

Protiv Hrvatske za četvrtfinale

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra posljednji duel drugog kruga Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Izabranici Josipa Pandže za protivnika imaju selekciju Hrvatske, a pobjeda u ovom meču je neophodna za bh. kadete, kako bi ostvarili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Mnogo je kalkulacija u grupi F pred posljednje kolo. Jedino Hrvatska nema nikakve šanse za plasman dalje, a našoj reprezentaciji igra samo pobjeda za sigurno četvrtfinale.

O drugim solucijama ne treba se ni razmišljati. Naša selekcija u meč sa susjedima ulazi kao veliki favorit, pa bi sve osim pobjede bh. košarkaša bilo veliko iznenađenje.

Međutim, Hrvatska se ne smije podcijeniti. Hrvati raspolažu zaista dobrim sastavom, bez obzira na to što su ostali bez ikakve šanse za plasman dalje.

Prvo ime selekcije Hrvatske je Darko Bajo. Ovaj momak je rođen u Bosni i Hercegovini, ali odlučio se da obuče dres selekcije Hrvatske. Prosječno po meču na Evropskom prvenstvu ubacuje gotovo 19 poena, a ima i preko sedam skokova.

Ostatak ekipe Hrvatske je daleko ispod Baje. Hrvati na prvenstu imaju jako loše procente šuta i asistencija, što ih je na kraju koštalo boljeg plasmana i eventualne borbe za četvrtfinale.

Ipak, s našim susjedima treba biti jako oprezan. Najuvjerljiviju pobjedu nad njima ostvarila je Latvija (77:64), pa je izvjesno da ako želimo pobjedu, naša selekcija mora ići preko 70 poena u ovom meču, koliko Hrvati primaju u prosjeku.

Sve zavisi od naše selekcije večeras. Pobjeda nas sigurno vodi među osam najboljih selekcija Evrope, dok i s porazom imamo određene šanse, ali bi nam se trebali poklopiti i ostali rezultati.

O porazu se ne treba ni razmišljati, već na terenu potvrditi da su naši mladi momci jedna od najboljih selekcija Evrope.

Meč BiH - Hrvatska igra se večeras od 20 i 15...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.