Protiv Mađara ovjeriti pobjedu iz 1. kola

Košarkaška reprezentacija Bih sutra gostuje u Mađarskoj

Protiv Mađara ovjeriti pobjedu iz 1. kola

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra drugo kolo kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koja će se 2011. godine održati u Litvaniji.

Najbolji bh. košarkaši u prvom su kolu u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji odigrali veoma dobro i sa deset poena razlike savladali Ukrajinu, pa će sutra u Mađarskoj pokušati kapitalizirati pobjedu na otvaranju kvalifikacija.

Selektor bh. tima Sabit Hadžić bio je zadovoljan prikazanim protiv Ukrajine, ali smatra kako tu pobjedu tek treba ovjeriti na gostovanju kod Mađarske.

"Mađari su 39 minuta držali rezultatski egal protiv Britanaca, koji su objektivno najjača ekipa u našoj grupi. Poraz koji su zabilježili protiv Makedonije nije realan pokazatelj snaga. Ipak, utakmica sa mađarskom za nas je šansa da ostvarimo pobjedu na strani i do trijumfa možemo doći samo ukoliko u susret uđemo koncentrisano i agresivno kao protiv Ukrajine", kazao je za SportSport.ba selektor bh. košarkaške reprezentacije Sabit Hadžić.

Svi reprezentativci su spremni, sem centra Ermina Jazvina koji je prehlađen i danas nije obavio trening sa ostatkom ekipe. Jazvnin je primao antibiotike i infuziju, pa je njegov nastup pod znakom pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.