Protiv Makedonaca zadnja nada za baraž

Košarkaška reprezentacija BiH dočekuje Makedoniju

Protiv Makedonaca zadnja nada za baraž

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra posljednji susret kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Najbolji bh. košarkaši izgubili su odavno sve šanse za plasman kroz grupu, ali još uvijek postoji nada za plasman kroz baraž. Međutim, kako bi se izabranici selektora Sabita Hadžića plasirali u baraž, potrebno je da večeras zabilježe pobjedu protiv Makedonije.

Makedonci su slavili u prvom susretu protiv BiH u Skoplju, a nalaze se na pragu plasmana na EP.

"Imamo još uvijek šansu da na kraju kvalifikacija izborimo treću ili četvrtu poziciju, koja bi nas odvela u baraž. Međutim, kako bi to ostvarili potrebna nam je pobjeda protiv Makedonije. Oni imaju veoma jaku ekipu, što su uostalom pokazali i kroz ove kvalifikacije, ali daleko od toga da su nepobjedivi. Mi smo pokazali da se možemo nositi sa gotovo svim ekipama, pogotovo na našem parketu, pa očekujem da večeras odigramo kako znamo i pokušamo doći do pobjede", rekao je za SportSport.ba selektor bh. košarkaša Sabit Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.