Prva pobjeda bh. košarkašica: Rumunke razbijene u Tuzli

Kvalifikacije za EP

Prva pobjeda bh. košarkašica: Rumunke razbijene u Tuzli

E. Škorić

Bosanskohercegovačke košarkašice ostvarile su prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Savladale su u Tuzli Rumuniju sa 77:63. 

Naše košarkašice su u prva tri kola upisale tri poraza i tako se skoro oprostile od Eurobasketa, mada sada, ako ništa, bar postoji teoretska šansa da se napravi veliki uspjeh.

No, nije nedostajalo motiva kod izabranica Gorana Jovanovića pred duel četvrtog kola protiv Rumunije. Naše djevojek su uradile sve da upišu prvu pobjedu.

Nakon prve dionice bh. ekipa je vodila 15:13, na poluvremenu je bilo 34:33. Presudna je bila treća dionica. 

Rumunke su bile zaustavljene u napadu, ubacile su samo osam poena i to se na kraju ispostavilo ključnim za konačan ishod.

Marica Gajić je predvodila našu selekciju sa 23 poena, Dragana Svitlica je ubacila 20, Amerikanka Lynetta Kizer 12 poena uz devet skokova. Annamarie Parau je ubacila 16 poena na drugoj strani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi