Prva pobjeda Partizana
Foto: ABA

ABA liga, 3. kolo

Prva pobjeda Partizana

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su FMP 87:84 u susretu 3. kola ABA lige.

Do prve pobjede u novoj sezoni crno-bijeli su došli uz dosta muke, iako se tako nije činilo u uvodnim minutama.

Partizan je dobro ušao u meč. Imali su dvocifrenu razliku većim dijelom prve dionice, ali se FMP se malo vratio u finišu ovog dijela igre koji je završen vodstvom Partizana 28:20.

Gosti su tokom druge četvrtine bili sasvim dostojan rival. Potpuno su se vratili u meč, ali im je falila neka veća serija da dođu do preokreta. Na odmor je Partizan otišao sa plus dva, 45:43.

Tim Mute Nikolića je i u nastavku meča imao konstantnu prednosti. FMP je konstantno bio blizu, ali na kraju ipak nisu mogli da izbjegnu poraz.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan je tako došao do pobjede, prve u sezoni, a do nje ih je vodio Patrick Miller sa 20 poena. Odličan je bio i Vanja Marinković sa 15, dok je bh. centar Obrad Tomić za 10 minuta ubacio dva poena.

Kod FMP-a Filip Čović je meč završio sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi