Prva pobjeda Zrinjskog

Pobijedili Slobodu

Prva pobjeda Zrinjskog

M. Šljivak

Košarkaši Zrinjskog upisali su prvu pobjedu u Ligi 6. Mostarski tim je večeras u 7. kolu savladao na domaćem parketu tuzlansku Slobodu rezultatom 83:78.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu u kojem se igralo koš za koš, Zrinjski prvi pravi osjetniju razliku. Uspjeli su doći do solidnih osam poena prednosti nakon prve četvrtine (23:15), a prednost su održavali i cijelim tijekom druge četvrtine. 

Na poluvrijeme Zrinjski odlazi sa sedam poena prednosti (44:37), iako je lako ova prednost mogla biti dvocifrena.

Prijetio je tuzlanski tim u nastavku. Uspijevali su doći na minus tri i minus četiri, ali do preokreta nisu mogli. Na kraju je Zrinjski stigao do zaslužene pobjede, prve u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Do nje ih je vodio Vedran Princ sa 20 poena, Mihailo Sekulović je imao double-double učinak od 17 poena i 10 skokova, dok je kod Slobode Ramo Rizvić ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.