Prvi "Cazin junior kup"

Međunarodni košarkaški turnir u Cazinu

Prvi "Cazin junior kup"

M. Skaka

Da Cazin u zadnjih par godina značajan košarkaški centar u BiH pokazaće i ovogodišnji 1. Cazin junior kup u organizaciji KK Limometal.

Od 11. do 13. septembra 2009. godine Cazin će biti domaćin velikog košarkaškog natjecanja za košarkaše rođene '92. godine i mlađih. Visok rejting ovom turniru daće i učešće velikih sportskih kolektiva kao što su Bosna (Sarajevo), Zadar, Laško, Čelik (Zenica), Probasket (Salzburg), te domaći Limometal.

Takmčenje će se odvijati u sportskoj dvorani u Cazinu, a 6 ekipa podijeljenih u 2 grupe natjecat će se u grupnoj fazi sistemom "svako sa svakim", te na osnovu plasmana i za konačan plasman od 1. do 6. mjesta.

Organizatoru, Košarkaškom klubu Limometal niti ovaj put sponzori nisu okrenuli leđa tako da će ova manifestacija biti i izuzetno marketinški pokrivena. Zanimljivost ovog turnira je i činjenica da će na istom svoju promociju doživjeti i sportsko plesni klub Enigma iz Cazina.

Iz uprave Limometala poručuju da će ovaj turnir biti tradicionalan, te da će biti uvertira velikom seniorskom turniru koji će se održati u prvoj sedmici oktobra gdje će kao i na ovom juniorskom pored domaćina učešće uzeti mnogi prvoligaši iz okruženja.

Generalni pokrovitelj ovih turnira bit će Općina Cazin, te sportski savez Općine Cazin. Generalni sponzori su Limometal, Galina Vrtoče, te hotel Sedra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.