Prvi poraz košarkašica Play Offa

Prvenstvo BiH

Prvi poraz košarkašica Play Offa

E. Škorić

Košarkašice Play Offa poražene su u petom kolu Lige za prvaka BiH.

Play Off je nakon četiri pobjede večeras upisao prvi poraz u Ligi za prvaka. Izabranice Gorana Loje izgubile su sa 67:62 od Željezničara u gradskom okršaju.

Domaće košarkašice su povele sa 21:15 nakon prve četvrtine, a na poluvremenu je 32:30 bio rezultat.

U nastavku su Plave stigle do preokreta i na kraju su slavile sa 67:62.

Moorer je sa 23 poena i šest skokova, te pet asistencija vodila Željezničar do pobjede, dok je Samra Omerbašić ubacila 21 poen. U redovima Play Offa dvocifrene su bile Ćorda, Babić, Marković (sve po 12 poena), te Blažević sa 19 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Željezničar sada ima omjer kao i Play Off (4-1), a isti omjer imaju i Banovićanke, koje su sa 102:43 savladale Slobodu u Novom Gradu. Kapor je sa 23 poena predvodila gošće do pobjede, dok je Iriškić ubacila 17. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi