Prvi poraz za Vujoševića na klupi BiH

Makedonija bolja od naše selekcije

Prvi poraz za Vujoševića na klupi BiH

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Skoplju u prijateljskom duelu od selekcije Makedonije rezultatom 71:67.

Veći dio prve dionice donosi igru koš za koš. Odbrane su radile dosta dobro, a nakon deset minuta igre bilo je 19:18 za bh. tim.

Makedonci su dobro otvorili drugi period. Došli su u jednom trenutku na plus osam, 32:24, ali se izabranici Duška Vujoševića vraćaju u igru i dolaze na minus dva, 34:32, a Makedonci odigravaju bolju završnicu ovog dijela igre i na poluvrijeme odlaze sa pet poena prednosti, 40:35.

Treći period ponovo donosi izjednačenu igru. Makedonija je održavala prednosti u kompletnoj trećoj dionici i u posljednjih deset minuta domaća reprezentacija ulazi s vodstvom od 55:51.

Nije naša selekcija uspjela da dođe do preokreta u posljednjoj četvrtini. Iako je bh. tim konstantno bio jako blizu Makedonaca do preokreta i pobjede nisu uspjeli doći, pa su bh. košarkaši doživjeli prvi poraz pod vodstvom Duška Vujoševića.

Kod bh. tima najefikasniji je bio Markus Lončar sa 17 poena, Edin Atić je dodao 13, dok Gjurovski na drugoj strani ubacio 12 poena.

Pripremni meč: 

Makedonija - BiH 71:64

Makedonija: Staic 6, Kostovski 10, Penov 3, Brckov 2, Čekovski 8, Janevski 4, Tasevski 12, Gjurovski 12, Mladnovski 4, Nikolovski 6, Stojanovski 4

BiH: Sejfić 8, Zahiragić 3, Lazić 9, Atić 13, Vrabac 6, Lončar 17, Hasandić 2, Gegić 1, Sikiraš, Albijanić, Muratović 8, Gajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi