Prvi u BiH: U Kalesiji počinje Amaterska košarkaška liga

Jedinstveni u BiH

Prvi u BiH: U Kalesiji počinje Amaterska košarkaška liga

M. Šljivak

Deset ekipa sa područja Tuzlanskog kantona započeće u nedjelju u Kalesiji takmičenje u Amaterskoj košarkaškoj ligi (AKOL).

Ideja za AKOL ligu je nastala zahvaljujući trojici košarkaških entuzijasta iz Kalesije Jasminu Tupkoviću, Admiru Deliću i Admiru Kariću, a prvobitno je početkom godine odigrana eksperimentalna sezona AKOL lige u kojoj se takmičilo osam ekipa. Nakon uspješne organizacije, liga je pobudila interes mnogobrojnih ljudi širom Tuzlanskog kantona, koji su željeli učestvovati u ovoj ligi.

Proteklih mjesec dana tekle su pripreme za zvanični start lige, te će se od nedjelje deset amaterskih košarkaških ekipa sa područja Tuzlanskog kantona boriti za prvog pobjednika AKOL-a.

Sve utakmice u narednih nešto više od dva mjeseca sudiće profesionalne sudije iz KS Tuzla, a za utakmice će trajati ukupno 30 minuta. Nakon prve faze takmičenja uslijediće play-off u kojem će četiri najbolje ekipe odlučivati o pobjedniku.

U ovoj ligi učešće je uzela i ekipa novinara Tuzlanskog kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.