Publika za primjer: Kakanjci bodrili Vardu iz Višegrada
Foto: kakanj-x.com

Podrška za opstanak

Publika za primjer: Kakanjci bodrili Vardu iz Višegrada

M. Šljivak

Gotovo nevjerovatna situacija desila su posljednjem kolu Lige 12 košarkaškog prvenstva BiH.

Utakmica između Kaknja i Varde odlučivala je o plasmanu u doigravanje domaćeg tima i o opstanku tima iz Višegrada u društvu najboljih.

Nakon što je publika u Kaknju čula kako je Sloboda slavila u Bijeljini, bilo je jasno kako ekipa domaći sastav neće ući u Ligu 6.

A zatim je uslijedilo pravo čudo. Domaća publika je s tribina počela bodriti ekipu Varde, koja je nošena podrškom domaćih navijača uspjela da dođe do pobjede i da ostane u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Tako će oba tima i naredne godine imati priliku da igraju međusobne duele u društvu najboljih, a publika u Kaknju je pokazala da je vrhunska.

„Publika je prava košarkaška ovdje u Kaknju. Oni znaju da Varda ima dugogodišnju tradiciju i da po kvalitetu zaslužuje da ostane premijerligaš. Zahvalio bih se Kaknju na fer i korektnoj utakmici i mojim momcima. Kakanj je po kvalitetu zaslužio da izbori Ligu 6 i ranije, ali neki splet okolnosti je uticao i ranije. Stvarno svaka im čast, svaka čast publici kojima ovo nećemo zaboraviti. Svaka im čast na srdačnosti i podršci do zadnje minute. Vratiti ćemo im ovo gostoprimstvo i podršku.“, rekao je nakon utakmice trener ekipe Varda HE iz Višegrada Ilija Vidaković za portal Kakanj-x.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.