Puna dvorana u Vitezu slavila pobjedu

Liga 12, KSHB

Puna dvorana u Vitezu slavila pobjedu

Odigrane su 4 utakmice Lige 12 Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, čime je i započelo ovogodišnje natjecanje. Prvo kolo obilježile su velike pobjede, odnosno teški porazi, te dobra posjećenost, a najveći interes bio je u Vitezu gdje se igralo pred preko 700 gledatelja.

Premijerna utakmica igrala se u Livnu gdje je KK Brotnjo predvođen iskusnim trenerom Zelenikom očitao košarkašku lekciju domaćoj ekipi Livna, te tako najavio borbu za najviši plasman. U Busovači se domaća ekipa nadala pobjedi, no ni navijači nisu pomogli domaćinima da se rezultatski približe raspoloženim momcima iz Zrinjskog II. Pravu katastrofu doživio je Tomislavgrad na gostovanju u Odžaku, odakle je često odnosio bodove. 60 poena razlike je siguran znak da se Odžak dobro pripremio za prvenstvo i očekuje visok plasman. Srednjebosanski duel Viteza i povratnika u Ligu KS HB Kiseljaka odigran je u novoj dvorani u Vitezu i privukao je više od 700 gledatelja, koji su uživali u bravurama domaćih igrača i zajedno proslavili visoku pobjedu.

Rezultati:

1.kolo
Livno - Brotnjo 76:111
Busovača - Zrinjski II 59:91
Odžak - Tomislavgrad 111:51
Vitez - Kiseljak 94:50

utakmice Ljubuški - Posušje i Rama – Široki II igraju se u četvrtak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.