Puno kandidata za dva mjesta
Crna Gora je bez poraza

Očekuje nas teška borba za drugo mjesto

Puno kandidata za dva mjesta

M. Maksimović

Nakon novog neuspjeha i domaćeg poraza od Velike Britanije, definitivno je postalo jasni da ne možemo do prvog mjesta u grupi, a ostaje pitanje da li možemo biti među dvije najbolje drugoplasirane selekcije. Puno je kandidata, a samo su dva mjesta.

U ovom trenutku samo Portugal ispada iz igre jer je na omjeru 0-4, dok su u neugodnoj situaciji Italija i Mađarska na omjeru 1-3. Sve ostale selekcije, uključujući i našu se mogu boriti, ali će za
nas svakim narednim porazom situacija biti sve teža. Puno bi nam lakše bilo kada bi smo iznenadili Makedoniju u narednoj utakmici, ali to će biti teško. Tako da nam u gostima ostaju samo dvije mogučnosti, dobiti Veliku Britaniju i Ukrajinu, ili barem jednu od ove dvije selekcije uz sve domaće pobjede.

Crna Gora, Velika Britanija i Belgija su trenutačno tri selekcije bez poraza. Za Crnu Goru će gostovanja u Izraelu i Italiji biti prava iskušenja, Velika Britanija mora Makedoniji na noge, dok Belgijanci gostuju u Poljskoj, Gruziji, Bugarskoj, a sva tri gostovanja će na određeni način biti teška. U grupi A će se za drugo mjesto boriti ravnopravno Izrael, Latvija, Finska i Italija, u grupi C Gruzija, Bugarska i Poljska.
Rezultati:

Grupa A:
Crna Gora - Italija 71:62
Finska - Izrael 84:83

Grupa B:
Ukrajina - Mađarska 80:71
BiH - Velika Britanija 80:84

Grupa C:
Gruzija - Portugal 73:57
Belgija - Bugarska 74:69

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.