Putuj Evropo...

BiH poražena i u Ukrajini

Putuj Evropo...

To je to. I posljednja nada za plasman na Evropsko prvenstvo u košarci ugašena je danas porazom (69:87) bh. reprezentacije u Ukrajini.

Naši reprezentativci katastrofalno su ušli u utakmicu. Podatak da su izabranici selektora Sabita Hadžića prve poene iz igre postigli tek u petoj minuti (Domercant 17:3) govori dovoljno sam po sebi. Bezidejna i neorganizovana igra u napadu, a odbrane kao da nije ni bilo, pa je, inače veoma slaba Ukrajina, u prvoj četvrtini ubacila BiH 31 poen za 31:14 koliko je glasio rezultat nakon prvih deset minuta igre.lizovati igru

U nastavku su naši košarkaši uspjeli malo stabilizovati igru, ali to je bilo daleko od dovoljnog da se napravi preokret. Na poluvrijeme su Ukrajinci otišli sa plus 15 poena prednosti na svom kontu (52:37).

Domaći su košarkaši držali prednost na svojoj strani do kraja utakmice, a igra bh. tima se potpuno raspala u posljednja dva minuta, pa su Ukrajinci ostvarili ubjedljivu i reći ćemo sasvim zasluženu pobjedu.

Košarkaši Bosne i Hercegovine tako su izgubili i teoretske šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, na koje se nismo plasirali još od 2005. godine. Činjenica da je BiH u ovim kvalifikacijama imala mnogo povrijeđenih košarkaša, ali je isto tako i činjenica da vodstvo Košarkaškog saveza BiH upropaštava ovaj sport iz godine u godinu i sve dok se ne promijene ljudi koji vode KSBiH ne treba ni očekivati značajniji napredak.

Ukrajina - Bosna i Hercegovina 87:69


(31:14, 21:23, 16:18, 19:14)

UKRAJINA: Pustozvonov 17, Lukashov 7, Gliebov 10, Onufriyev 4, Zabirchenko 3, Kryvych, Agafonov 13, Lishchuk 14, Pecherov, Fesenko 15, Kravtsov 4.

BIH: Nešović 11, Kojadinović, Hodžić 2, Milošević 8, Bavčić 5, Jazvin 4, Varda 3, Domercant 20, Đedović 5, Bajramović 11, Đurasović, Halilović.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije