"Radimo skoro do iznemoglosti"

Nikola Gajić karijeru nastavlja na SFA Univerzitetu

"Radimo skoro do iznemoglosti"

Nikola Gajić, košarkaš koji je prošle godine nastupao za BiH na Evropskom prvenstvu u Sarajevu (U-20) divizija B karijeru će nastaviti u NCAA ligi u timu Stephern F. Austion State University.  

 

"Konferencija u kojoj ćemo nastupati je "Southland Conference". Sada sam treća godina i posle ove imam još jednu kada je u pitanju univerzitetska košarka u SAD-u. Trener je, hajde da kažem - mnogo opasan, ali zaista zna dosta", rekao je ovaj mladi košarkaš, suigrač Vrabca, Buze, Halilovića, Rikala, Lukića i ostalih, koji su još prošle godine pripremali teren za ovogodišnji uspjeh tima do 18 godina.

 

"Radimo teško uz veoma snažan intenzitet napora, skoro do iznemoglosti. Ali, takva je realnost. Tako mora biti, jer su nam ciljevi sam plasman na NCAA turnir, znači da osvojimo našu konferenciju i da idemo na turnir gdje bi igrali protiv škola kao sto su DUKE, North Caroline itd. Za prvaka SAD-a.

Sve su povrede prošle, spremam se zaista jako i želim da odigram na visokom nivou ove dve godine da bih mogao naći što bolji klub u Evropi. A, naravno i volio bih kada bih se dovoljno istakao da zaslužim poziv za našu A reprezentaciju. Pratio sam naše juniore kako su osvojili šampionat u Sarajevu, i da često pratim preko statistike A reprezentaciju."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.