Radnički iz Goražda doveo još jednog Amerikanca

Radnički iz Goražda doveo još jednog Amerikanca

D. Rakanović

Čelnici košarkaškog kluba Radničkog iz Goražda angažovali su još jednog Amerikanca za predstojeću sezonu u kojoj će nastupati u A1 ligi. 

Nakon što su angažovali Noviana Cherryja, u klub je stigao i krilni igrač Joseph McClain. 

Joseph je na igrao na Bluefield koledžu, kao senior je u sezoni 2015/16 postizao blizu deset poena po utakmici, uz odličan procenat šuta za tri poena od 42 posto. 

Trener Radničkog Hasan Rikalo istakao je da mnogo očekuje od obojice američkih košarkaša. 

"Od obojice Amerikanaca očekujemo veliku borbenosti i maksimalno zalaganje za naš klub. Također, očekujemo da će pomoći našim mladim igračima da podignu kvalitet igre na veći nivo", rekao je za SportSport.ba Rikalo. 

Ekipa Radničkog iz Goražda je novajlija u drugom rangu takmičenja. Prošle sezone su u finalu doigravanja A2 lige poraženi od Konjica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi