Radnički lagano sa Mađarima, hrvatski derbi Zadru

Velika pobjeda Zadrana nad Cibonom

Radnički lagano sa Mađarima, hrvatski derbi Zadru

Zadar je na svom parketu u velikom derbiju hrvatskih momčadi dočekao Cibonu. Dok je Radnički imao lagan zadatak u Mađarskoj. 

Szolnoki - Radnički 66:78

 

Szolnoki je bolje otvorio susret. Imali su Mađari prednost tokom cijele prve četvrtine, a nakon deset minuta igre bilo je 18:15 za domaćina. U nastavku prvog poluvremena bolja igra Kragujevčana koji na odmor odlaze sa četiri poena viška. 

 

Nastavio je Radnički sa odličnom igrom i u nastavku susreta. Gosti su u trećoj četvrtini došli do velike prednosti, pa je u posljednjih deset minuta ekipa iz Kragujevca ušla sa 15 poena viška. Radnički je na kraju slavio 78:66.

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Horvath sa 15 poena, dok je za Radnički 22 postigao Ćapin.

 

Zadar - Cibona 78:76

 

U drugom susretu koji je počeo u 17 sati sastali su se veliki rivali, Zadar i Cibona. Prvih deset minuta pripalo je Zadru, koji je ovaj period igre riješio u svoju korist rezultatom 21:18. Zadržali su Zadrani prednost do odlaska na odmor, a rezultat je bio 41:37. 

 

Nastavak je puno bolje otvorila Cibona. Došli su gosti iz Zagreba do pet poena prednosti i imali priliku da prelome utakmicu. Vratio se Zadar u igru, a nakon 30 minuta igre rezultat je bio 57:57. Odličnu igru i neizvjesnu završnicu vidjeli smo u posljednjoj četvrtini, a na kraju je poenima Delaša Zadar slavio 78:76.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Delaš i Vrbanc sa po 12 poena, dok je za goste 16 postigao Kus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.