Radnički nakon dva produžetka slavio nad Cibonom

Pobjeda za ekipu Miroslava Nikolića

Radnički nakon dva produžetka slavio nad Cibonom

Radnički je večeras u okviru 21. kola ABA lige na svom parketu dočekao Cibonu. Domaćin je slavio 105:101.

Susret je bolje otvorila Cibona, gosti su poveli 8:4, ali se Radnički vratio, pa se do sredine prve četvrtine igralo koš za koš. Završnica je pripala Ciboni koja se uspjela odlijepiti i doći do sedam poena viška, a rezultat je bio 38:31. 

 

U nastavku prvog poluvremena Cibona je otišla i na plus deset, ali se Radnički vratio, pa je rezultat sredinom druge četvrtine bio 38:32 za goste. Radnički se u samoj završnici uspio vratiti u potpunosti, a Cibona je na odomr otišla sa vodstvom 47:46. 

 

U nastavku susreta ista slika kao i većim dijelom susreta. Igralo se koš za koš, a ekipa Miroslava Nikolića je pala u posljednjim minutama četvrtine, pa su Cibosi u odlučujužih deset minuta ušli sa vodstvom 70:63.

 

Početak četvrtog perioda igre bolje je otvorio Radnički, a ekipa iz Kragujevca vratila se za svega dvije minute, na krilima odličnog Ćapina, rezultat je bio 70:68 za goste. Pet minuta prije kraja susreta ekipa iz Zagreba je vodila 76:71. Dvije minute prije kraja Radnički je došao na minus dva. Nakon 40 minuta utakmice pobjedinika nije bilo, rezultat je bio 82:82. 

 

Produžetak je donio nešto bolju igru Cibone, a košem Ćapina Radnički je u posljednju minutu ušao sa jednim poenom zaostatka. Pobjednika nismo dobili ni nakon dodatnih pet minuta, pa se u Jezeru igralo još pet minuta. U drugih pet minuta bolje se snašao domaćin, te je na kraju slavio 105:101.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Žižić sa 25 poena, dok je za Radnički 32 postigao Aleksandar Ćapin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.