Radnički razbio Budućnost, MZT bolji od Zadra

Odigrane još dvije utakmice ABA lige

Radnički razbio Budućnost, MZT bolji od Zadra

Večeras su odigrana još dva susreta regionalne ABA lige. Radnički je dočekao Budućnost, dok je Zadar gostovao MZT-u iz Skopja. 

Radnički - Budućnost 78:63

 

Radnički je na svom parketu dočekao Budućnost u duelu koji bi mogao biti jako bitan za plasman na final four. Prvih deset minuta pripalo je košarkašima iz Kragujevca. Uspjela je Budućnost, da drži priključak, ali je domaćin ipak nakon prve četvrtine vodio 25:21. U nastavku ista slika na terenu, a ekipa Miroslava Nikolića je nakon prvog poluvremena došla do deset poena viška. 

 

Nastavak je bolje otovrio gost. Budućnost je serijom 6:0 došla do egala, ali je od tog trenutka Radnički opet zaigrao mnogo bolje, te je u posljednjih deset minuta ušao sa vodstvom 62:42. Domaćin je na kraju bez većih problema slavio 78:63. 

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Ćapin sa 23 poena, dok je za goste 18 postigao Vitkovac.

 

MZT - Zadar 94:69

 

MZT je na svom parketu dočekao Zadar. Domaćin je već nakon prvih deset minuta susreta imao osjetniju prednost. Domaćin je ovaj period igre riješio u svoju korist rezultatom 28:20. U nastavku je mnogo bolje zaigrao Zadar, pa je ekipa iz Hrvatske nakon druge četvrtine ipak došla u egal, a raezultat je bio 46:46. 

 

U nastavku su Makedonci ipak zigrali mnogo bolje. Domaćin je iskontrolirao igru i rezultat te je u posljednjih deset minuta ušao sa 13 poena prednosti. Do kraja je MZT sačuvao prednost i slavio 94:69. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Čekovski sa 29 postignutih poena, dok je za goste 13 postigao Ivanov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.