Radnički razbio i Olimpiju, 31 poen Šutala nedovoljno Zadru

ABA liga, 5. kolo

Radnički razbio i Olimpiju, 31 poen Šutala nedovoljno Zadru

M. Šljivak

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca ubjedljivo su savladali na svom parketu u petom kolu ABA lige ljubljansku Olimpiju rezultatom 81:66.

Dosta izjednačena košarka viđena je u prvom poluvremenu. Nakon prve dionice Radnički je imao samo poen prednosti 15:14, da bi na poluvrijeme domaći tim otišao sa plusom od četiri poena 38:34.

Presudna je u ovom susretu bila treća četvrtina. Radnički je ovaj dio igre dobio 22:13, te su sa odličnih plus 13 ušli u posljednjih 10 minuta 60:47. Prednost je povećana u posljednjoj četvrtini na konačnih 15 razlike.

Sava Lešić je bio nezaustavljiv u ovom susretu, te je Olimpiji ubacio 26 poena, dok je za Slovence Dragiša Drobnjak ubacio 14 poena.

Mega Vizura je savladala na gostovanju Zadar rezultatom 81:75.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Iako je Zadar imao prednost tokom većeg dijela susreta, Mega je u posljednjoj dionici odigrala sjajno, te su došli do pobjede u ovom susretu.

Predvodio ih je Vasilije Micić sa 17 poena, Jokić je dodao 16, Varda 15, a kod domaćeg timabh. reprezentativac Marko Šutalo ubacio 31 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti