Radnički se kockao, ali ipak savladao Partizan

Partizan izgubio u Kragujevcu

Radnički se kockao, ali ipak savladao Partizan

M. Šljivak

Košarkaši Radničkog savladali su večeras u Kragujevcu u 19. kolu ABA lige ekipu Partizana rezultatom 78:76.

Partizan je nešto bolje otvorio ovaj susret. Nakon pet minuta viđen je mali broj poena 10:4 za Partizan, a na kraju prve četvrtine beogradski tim je imao četiri poena prednosti 18:14.

U drugoj četvrtini mnogo bolja igra Radničkog. Serijom 16:4 došli su do osam poena prednosti na dvije minute do kraja poluvremena 30:22, ali je Partizan nešto bolje odigrao završnici. Na odmor se otišlo sa tri poena razlike za domaći tim 32:29, nakon što je trojku u zadnjoj sekundi pogodio Lučić.

Radnički je bolje otvorio drugo poluvrijeme i već u trećoj minuti su imali devet razlike 41:32. Ipak, Partizan se trojkama uspio vratiti na samo minus tri, da bi se u posljednju dionicu ušlo sa šest razlike za Radnički 57:51.

Vodio je Radnički cijelim tokom zadnje četvrtine. Prednost se konstanto kretala između šest i devet razlike, a na četiri minute do kraja su imali deset razlike 72:62. Ipak, Partizan je serijom 10:0, uveo susret u neizvjesnu završnicu. Bertrans je promašio za tri poena na 13 sekundi do kraja, da bi Ćapin sa linije slobodnih bacanja donio plus tri Radničkom 75:72.

Gagić je pogodio za dva na deset sekundi do kraja, da bi Ćapin ponovo stao na liniju slobodnih bacanja i pogodio oba za 77:74. Bertrans je također bio oba puta precizan, a Marković je na drugoj strani pogodio jedno. Lučić je pokušao trojkom, ali je promašio za pobjedu.

Aleksandar Ćapin je u pobjedničkom sastavu ubacio 23 poena, dok je Lučić kod Partizana ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.