Radnički želi organizaciju završnog turnira ABA lige

Radnički želi organizaciju završnog turnira ABA lige

M. Šljivak

Košarkaški klub Radnički Kragujevac, spreman je organizovati završni turnir ABA lige bez obzira na plasman tog tima na tabeli.

Predsjednik kluba Ivan Grujin izjavio je za srbijanske medije kako su već čelnim ljudima ABA lige rekli da su spremni da organizuju završnicu lige u dvorani Jezero.

"Radnički je posle meča sa Cibonom, kojem je prisustvovao i Roman Lisac, jasno stavio do znanja da želi da organizuje završni turnir. Do kraja regularnog dijela ima još pet kola, a mi želimo da pokažemo kakvi smo domaćini bez obzira na rasplet i ishod regularnog dijela. Iskreno, nadam se da će ekipa na terenu pokazati da zaslužuje igranje. Final Four je kruna rada trenera Nikolića i momaka, a plasman bi nam omogućio i igranje u Eurocupu. To je bio naš cilj", rekao je Grujin.

Ipak, čelnici ABA lige najviše žele da se završnica igra na nekom neutralnom terenu, ali su u Kragujevcu spremni i da daju novac za organizaciju, čak iako se Radnički ne plasira na Final Four.

Radnički je trenutno na 4. mjestu sa omjerom od 13 pobjeda i osam poraza, koliko imaju Budućnost i Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.