Radnik bolji od Sokoca

Prva muška liga RS, play-off

Radnik bolji od Sokoca

D. Vejo

Košarkaši Radnika iz Bijeljine savladali su Sokolac u prvom polufinalnom meču play-offa Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 78:70, po četvrtinama je bilo 17:19, 22:14, 9:21, 19:13 i 11:3.

Do trijumfa, lider je stigao teže nego očekivano i to nakon produžetka. 

Utakmicu su bolje otvorili gosti, koji predvođeni Okiljevićem i Pečenicom prvi period rješavaju u svoju korist (17:19). No, domaćin je konsolidovao redove pa tako uzvraća protivniku u drugom kvartalu (22:14), čime na predah odlazi sa prednošću od šest poena (39:33).

Bijeljinci su u nastavku ušli dosta zbunjeno i dekoncentrisano što protivnik maksimalno korist te tako preokreće rezultat i stvara prednost od plus šest (48:54) prije početka posljednjeg perioda.

Ipak, plavo-bijeli nisu dozvolili iznenađenje pred svojom publikom. Posljednju četvrtinu dobijaju rezultatom 19:13 čime meč odlazi u produžetak.

Tamo su Bijeljinci bili dosta skoncentrisaniji, a isti dobijaju rezultatom 11:3 i tako ostvaruju trijumf.

U pobjedi Radnika istakao se Kokoruš sa 24 postignuta poena, dok je to u redovima Sokoca bio Okiljević sa 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi