Radnik na korak od trofeja

Bijeljinci ponovo savladali Fočake

Radnik na korak od trofeja

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske poraženi su i u drugoj utakmici finalne serije play-offa prvenstva Republike Srpske na svom parketu od Radnika rezultatom 49:66, po četvrtinama je bilo 12:8, 14:16, 14:19 i 9:23.

Bijeljinci su nastavili u pobjedničkom ritmu, te se sada nalaze na korak od šampionske titule i povratak u Premijer ligu BiH. 

Fočaci su dobro otvorili susret te dobili prvu četvrtinu rezultatom 12:8, ali se gosti u drugom kvartalu vraćaju u meč. Nakon prvog poluvremena, na semaforu u Foči stajalo je 26:24 u korist domaćina.

U nastavku, tim iz Bijeljine bio je taj koji je diktirao tempo na meču. Plavo-bijeli su konsolidovali redove i stigli do preokreta, pa je tako rezultat prije početka posljednjeg perioda glasio 40:43.

Domaći tim, ovu utakmicu je igrao bez četvorice standardnih igrača, što je Radnik znao iskoristiti. Dobijaju četvrti kvartal Bijeljinci sa velikih 9:23, te tako dolaze u vodstvo od 2:0 u finalnoj seriji.

Radnik je do pobjede predvodio Kokoruš sa 21. postignutim poenom, dok se kod domaćina istakao Kaluđerović sa 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi