Radnik nastavio u šampionskom ritmu

Prva muška liga RS

Radnik nastavio u šampionskom ritmu

D. Vejo

Košarkaši Radnika iz Bijeljine danas su pred svojom publikom u sklopu 24. kola Prve muške lige Republike Srpske slavili protiv Rogatice rezultatom 87:68, po četvrtinama je bilo 16:20, 25:13, 29:13 i 17:22.

Domaći tim nije dobro otvorio susret. Kažnjavali su gosti iz Rogatice u prvoj četvrtini lidera šampionata preko kontri te tako istu završili u svoju korist (16:20).

Međutim, uspjeli su Bijeljinci da konsoliduju redove pa tako prebacuju u veću brzinu te drugi kvartal dobijaju sa velikih 25:13. Na odmor, domaća ekipa odlazi sa prednošću od osam poena (41:33).

Ponovo su nakon predaha bolje zaigrali košarkaši Radnika. Nakon trećeg perioda na semaforu je stajalo 70:46 u korist Bijeljinaca čime je pitanje pobjednika praktično bilo poznato.

Radnik je spustio ručnu u posljednjoj dionici susreta što su Rogatičani iskoristili ali snage za potpuni preokret, ipak nisu imali.

U pobjedi Radnika istakao se već standardno Kokoruš sa 26 poena, dok je najraspoloženiji u redovima Rogatice bio Kovač sa 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi