Radnik osigurao finale, Sutjeska izborila majstoricu

Prva muška liga RS

Radnik osigurao finale, Sutjeska izborila majstoricu

D. Vejo

Košarkaši bijeljinskog Radnika bili su sigurni i u drugom polufinalnom meču protiv Sokoca te su tako ostvarili plasman u finale play-offa Prve muške lige Republike Srpske, dok je Sutjeska pobjedom na gostovanju u Prijedoru izborila majstoricu.

Bijeljinci su se dosta mučili na Sokocu. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi na obje strane, pa tako ista završava rezultatom 14:14. U drugom kvartalu, nešto bolje izdanje pružio je Radnik koji isti dobija sa 11:15, čime na odmor odlazi sa prednošću od četiri poena (25:29).

Domaćin je uzvratio Radniku u trećem periodu, kojeg dobija sa 25:21, pa tako prije početka posljednje četvrtine na semaforu stoji 50:50.

No, plavo-bijeli nisu dozvolili iznenađenje. Teškom mukom, dobijaju posljednju dionicu (13:16), čime osiguravaju finale.

U pobjedi Radnika briljirao je već tradicionalno Kokoruš sa 26 postignutih koševa, a u poraženom timu najbolji učinak ostvario je Milidrag (31).

Tamo ekipa iz Bijeljine još uvijek nije dobila protivnika, jer je Sutjeska uzela mjeru aktuelnom šampionu Prijedoru na gostovanju savladavši ih rezultatom 70:77.

Najefikasniji u domaćem timu bio je I. Damjanović sa 19 poena, dok se kod Fočaka istakao Radović sa 17.

Majstorica se igra narednog vikenda u Foči.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi