Radnik pregazio Servetium

Radnik pregazio Servetium

M. Šljivak

Radnik iz Bijeljine pobjedom je startovao u Ligi 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Oni su na svom parketu pregazili Servetium rezultatom 72:44.

Samo prvih deset minuta je bilo neizvjesno. Oba tima u igrala veoma lošu četvrtinu, a Radnik ju je dobio rezultatom 13:12. Drugu dionicu Servetium ponovo veoma loš. Postigli su deset poena dok je Radnik ubacio 24, te su domaći na poluvrijeme otišli rezultatom 37:22.

Treće dionica je donijela ponovo jako lošu utakmicu. Samo 17 poena su oba tima zabila u ovom periodu kojeg je Radnik dobio 13:4. Posljednja dionica je bila samo formalnost za domaći tim, koji je zasluženo došao do pobjede.

Nebojša Erkić je u pbjedničkom timu ubacio 18 poena, dok je kod gostiju Tripković ubacio sedam poena.

Radnik - Servetium 72:44 (13:12, 24:10, 13:4, 22:18)

Radnik: Radovanović 13, Kokuruš, Lontoš 6, Simić 3, Erkić 18, Borovčanin, Tolj,  Kecman 11, Goranović 13, Jovanović 11. Lončarević. Rašić 7.

Servetium: Maksimović 3, Vukasović, Vuković 1, Damjanović 6, Tripković 7, Karalić 6, Sladoje 5, Simić, Avdić 6, Golubović 5, Perović, Šibalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije