Radnik slavio u derbiju, Student poražen u Bileći

Prva muška liga RS

Radnik slavio u derbiju, Student poražen u Bileći

D. Vejo

U okviru 15. kola Prve muške lige Republike Srpske večeras su odigrana četiri susreta. 

Epitet derbija kola, pripao je Radniku i Prijedoru, koji su snage odmjerili u Bijeljini. Domaći tim slavio je rezultatom 67:50, po četvrtinama je bilo 17:13, 21:14, 13:12 i 16:11. 

Tokom cijele utakmice, domaćin je imao inicijativu na parketu. Nisu dozvilili aktuelnom šampionu da se puno razmaše po terenu, pa tako na odmor odlaze s prednošću od 11 poena razlike (38:27).

Nakon predaha, ponovo je bilo sve u znaku Bijeljinaca. Dobijaju oba perioda, te tako ostvaruju veliki trijumf čime se učvršćuju na prvoj poziciji.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Kokoruš sa 20 datih poena, dok je to kod Prijedora bio Bilanović sa 21.

Drugi duel, bio je onaj u Bileći gdje su snage odmjerili domaćin HEO i banjalučki Student. HEO je slavio rezultatom 72:65. Kod Bilećana se istakao Fimić sa 32 postignuta koša, dok je to u redovima Banjalučana bio Davidović 19.

Bratunac je bio uporište košarkaškog duela između istoimene ekipe i Rogatice. Domaći tim slavio je rezultatom 84:60, a u pobjedi svog tima istakao se Klještan sa 33 postignuta poena, dok je to kod Rogatice bio Kovač sa 24.

Četvrta utakmica odigrana je u Višegradu, a gjde su koplja ukrstili Varda i Sutjeska. Fočaci su dobili ovaj meč rezultatom 73:84. Najraspoloženiji u Vardi bio je Sudžum sa 27 poena, a u redovima Fočaka to je bio Bodiroga sa 20 datih koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi