Radnik u uzbudljivoj završnici savladao Student

Prva muška liga RS

Radnik u uzbudljivoj završnici savladao Student

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta poraženi su večeras u okviru 13. kola Prve muške lige Republike Srpske od ekipe Radnika iz Bijeljine rezultatom 83:85, po četvrtinama je bilo 23:20, 18:28, 21:23 i 21:14.

Utakmicu su bolje otvorili Banjalučani koji preko raspoloženog Davidovića i Lončara prvi period rješavaju u svoju korist. Međutim, Bijeljinci su pokazali kvalitet u nastavku. Kokuruš je bio enigma za domaćina, a drugu dionicu susreta Radnik dobija rezultatom 18:28.

Na odmor se odlazi sa prednošću gostiju od sedam poena razlike (41:48).

Nakon pauze, ponovo dominacija Plavih. Pored Kokoruša, u centru pažnje bili su Gavrić i Ćeranić koji se sjajno snalaze u reketu protivnika te tako dolaze do lakih poena.

Posljednja četvrtina počela je rezultatom 62:71 u korist Bijeljinaca. Pomenuti dvojac iz prvog perioda te Bojović uzeli su stvar u svoje ruke. Radnik nije imao rješenje ispod koša za Davidovića koji je u prvih šest minuta posljednjeg perioda ubacio šest poena. Devet sekundi prije kraja susreta rezultat je glasio 83:85, a gdje je Student imao napad, međutim, šut nije ušao u koš dok se gosti sjajno snalaze ispod istog uzimaju loptu te tako stižu do trijumfa.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Davidović sa 21. ubačenim poenom, dok je to kod Radnika bio Kokoruš sa 37.

Student: S. Lončar, Davidović, Bojović, Tomić, Cumbo, Knežević, Lukić, Rajković, Jokić, Komnenović, Milaš i P. Lončar.

Radnika: Kokoruš, Despotović, Ilić, Kajmaković, Drljača, Kupusović, Radović, Kecman, Ćeranić i Gavrić.

Ostali rezultati:

Slavija - Varda 74:72

Sutjeska - Sokolac 84:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi