Radno ljeto Kapelana i treninzi sa Ron Artestom

Diego Kapelan u odličnoj formi pred početak sezone

Radno ljeto Kapelana i treninzi sa Ron Artestom

Iza Diega Kapelana je zaista turbulentna prošla sezona. Nakon neizvjesnosti koju su ponudili klubovi iz Grčke slijedilo je igranje u Zinjskom, da bi nakon financijskih problema kluba iz Mostara, Kapelan sezonu završio u ETB-u iz Essena.  

 Prošle godine Kapelan je bio i na pripremama naše reprezentacije koje su se održavale u sklopu nastupa našeg tima za Eurobasket u Litvaniji. Nije bio član naše selekcije u Litvaniji, a početak ove sezone dočekao je kao član Apollon Limassola.

 

Sa nevjerovatnim radnim navikama ovaj potencijalni reprezentativac BiH se tokom ljeta posvetio treninzima u punom kapacitetu i pravom "vojničkom drilu" kod svog kondicionog trenera, ali jedno vrijeme i kod Aarona Graystonea.

 

Koliko su ovo ozbiljni treninzi i priprema za nastupajuću sezonu govori sasvim dovoljno i podatak da je pod budnim okom ovog trenera bio i centar Lakersa Metta World Peace (Ron Artest).

Očito je to, da Kapelan opet izuzetno ozbiljno ulazi u novu sezonu koja je pred njim. U razgovoru za SportSport.ba novi igrač Limassola govori o proteklom periodu i o nastupima koji su pred njim.

 

"Trenutno sam u Vancouveru i mogu reći da sam spreman za sezonu na Kipru. Ovog ljeta sam trenirao 2-3 puta dnevno sa svojim kondicionim i košarkaškim trenerom. Nekoliko puta sam trenirao sa igračem Los Angeles Lakersa Metta World Peaceom (Ron Artest) i sa pomoćnim trenerom iz NBA lige Aaronom Greystoneom", kazao nam je Kapelan da bi odmah naravno i nastavio o ovom igraču, koji ponekad na parketu zna izazvati zgražanje, ali kao i svaki sportaš "označen" na ovakav način ima i onu drugu sliku u sebi, onu sasvim pozitivnu.

 

"Ron Artest je baš dobar čovjek. Voli da se puno zeza i hoće da pomogne drugima. Malo se ponaša kao luđak kada su prenosi utakmica, ali je skroz prijatan kad ga upoznaš. Kada trenira super je. Malo treba više da radi na šutu, ali ove godine će biti u super kondiciji."

 

Kada je u pitanju nastupajuća sezona, Diego Kapelan je iščekuje sa velikim nestrpljenjem.

 

"Upravo danas letim za Kipar, a pripreme počinju za dva dana. U ovom trenutku ne znam koje su nam pripremne utakmice dogovorene, ali znam da igramo kvalifikacije za Eurochallenge 25. septembra i 2. oktobra protiv prvaka iz Austrije Xion Dukes Klosterneuberg", kaže Kapelan, dok razgovor završavamo sa našom reprezentacijom, a dres  selekcije Kapelan još uvijek žarko želi.

 

"Bio sam puno zauzet ovog ljeta pa nisam imao vremena da pratim reprezentaciju. Samo znam da su imali mnogo povreda. Želim im sve najbolje tokom samog finiša kvalifikacija i dobre nastupe na EP 2013. u Sloveniji."   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.