Radonjić: Rekord ništa neće značiti ako ne osvojimo ABA ligu

Crvena zvezda u polufinalu igra opet protiv Budućnosti

Radonjić: Rekord ništa neće značiti ako ne osvojimo ABA ligu

D. Rakanović

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je sinoć da dosadašnji ostvareni rezultati u ABA ligi neće imati nikakav značaj, ako njegova ekipa ne osvoji trofej u ovom takmičenju.

"Ostaće zapisano da smo postavili rekord po broju pobjeda, ali meni to ništa ne znači dok ne osvojimo ABA ligu. Nadam se da nećemo imati mnogo problema s povredama i izostancima sada kada je najbitnije", rekao je Radonjić, prenose srbijanski mediji. 

Crvena zvezda pobijedila je sinoć Budućnost sa 82:66 u posljednjem, 26. kolu Jadranske lige, što je Zvezdi bila 25. pobjeda, čime su crveno-bijeli postavili rekord u ABA ligi po broju pobjeda u regularnom dijelu sezone. 

"Očekivano težak meč. Igrali smo protiv kvalitetne i iskusne Budućnosti. Svjesni smo bili da će doći motivisani zbog važnosti meča. Bilo je teško i zbog svih okolnosti koje nas već duže opterećuju, pa smo bili primorani da se prilagođavamo nekim situacijama. To posebno nije dobro za ovaj period u kome se nalazimo. Igrače iz povreda vraćamo u ritam i vraćamo se na nivo uigranosti uz mjenjanje pozicija igračima... To je dosta kompleksno", kazao je Radonjić.

Trener Crvene zvezde je rekao da nije zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom poluvremenu, iako je postigla 50 poena. 

"Budućnost je posebno dobro igrala u prvom poluvremenu, a ja nisam zadovoljan igrom mog tima u tom dijelu meča. Nakon toga smo se dobro iscrpili i uspjeli da iskontrolišemo kvalitet pobednika i tako dođemo do pobjede", rekao je Radonjić.

Zvezda će u polufinalu ABA lige igrati upravo protiv Budućnosti, koja je takmičenje završila na četvrtom mjestu, a polufinale počinje naredni vikend.

"Hvala navijačima danas, ali imaju obavezu u nedjelju da dođu i napune 'Pionir' zbog važnosti meča, ako hoće da gledaju Euroligu opet", rekao je Radonjić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On je podsjetio da je pred Zvezdom težak period jer će u 13 dana odigrati pet "veoma bitnih i važnih mečeva", kako u ABA ligi, tako i Euroligi.

"Što se tiče rasporeda, nije dobro, jer sada opet ide ciklus utakmica na tri dana. Mnogo će biti teško. Moramo svi zajedno da se stisnemo kao jedan i da izdržimo sve ovo u narednih mjesec dana. Jedino smo u Evropi koji moramo da izdržimo sve to. Imali smo opterećenja i prošlih sezona, ali je ovo prvi put ovako", kazao je Radonjić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti