Kapiten Crvene Zvezde za SportSport.ba

Rakočević: Ostvarili smo glavni cilj za ovu sezonu

Crvena Zvezda je sinoć u Laktašima jako teško došla do pobjede nad Radničkim, te tako ostvarila plasman u finale ABA lige.

Kapiten Zvezde Igor Rakočević u razgovoru za SportSport.ba je objasnio na koji je nači Radnički šokirao njegov tim, koji je u jednom trenutku gubio sa čak 13 poena:

 

"Ostvarili smo glavni cilj za ovu sezonu, plasman u Euroligu. Stvarno smo se trudili maksimalno i uspjeli da pobijedimo u jednoj jako atipičnoj i teškoj utakmici za nas. Radnički ima neke specijalne odbrane na koje niko nije navikao i oni su to danas dobro implementirali u svoju igru i to nas je poremetilo u napadu jer nismo mogli da se snađemo".

 

"Uspjeli smo da se dobrom odbranom i velikim samopouzdanjem i formom napravimo preokret i vratimo se, te na kraju pobijedimo utakmicu", istakao je kapiten Crvene zvezde, koji se zatim osvrnuo ka finalnom meču:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

"Srećom imamo dovoljno vremena da se odmorimo, čitava dva dana, tako da će biti vremena da vratimo energiju", smatra Rakočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.