Ralley-Ross u posljednjoj sekundi srušio Partizan

Ralley-Ross u posljednjoj sekundi srušio Partizan

D. Rakanović

Košarkaši Mornara savladali su na domaćem parketu u uzbudljivoj završnici Partizan rezultatom 83:81 u utakmici drugog kola ABA lige. 

Domaći košarkaši fantastično su otvorili utakmicu. Partizan nije odbranio gotovo ništa i već nakon prvog perioda Mornar je imao 14 poena prednosti. (36:22)

U drugoj i trećoj četvrtini Mornar je kontrolisao ritam utakmice i održavao prednost. Pred četvrtu dionicu Partizan je imao 14 poena zaostatka (71:57). 

U posljednjih 10 minuta utakmice Mornar je u potpunosti stao, dok je Partizan to iskoristio i smanjio zaostatak na dva poena minut prije kraja (81:79). Danas veoma raspoloženi Patrick Miller doveo je Partizan do izjednačenja na 53 sekunda do kraja. (81:81) Luković u narednom napadu gubi loptu, imao je Partizan priliku da povede, ali Čakarević nije bio precizan u šutu za tri poena. 

Mornar je imao posljednji napad na utakmici, odgovornost na sebe je preuzeo Raley-Ross koji je pogodio šut za poludistance u posljednjoj sekundi utakmice za veliku radost domaćih navijača i igrača. 

U ekipi Mornara istakao se Raley-Ross sa 18 poena, dok je Needham postigao poen manje. Luković je dodao 13, dok je Mićović postigao 12 poena.

Kod Partizana se istakao Patrick Miller sa 20 poena. Marinković je ubacio 11 poena, dok je Čakarević postigao poen manje. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Obrad Tomić u ovoj utakmici proveo je na parketu nešto manje od šest minuta i za to vrijeme je ubacio dva poena. 

Partizan nakon dva odigrana kola ima dva poraza, dok je Mornar na omjeru od po jedne pobjede i poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi