Ramljak i Šutalo za treću pobjedu Zadra

ABA liga

Ramljak i Šutalo za treću pobjedu Zadra

M. Šljivak

Košarkaši Zadra savladali su večeras na svom parketu u osmom kolu ABA lige ekipu MZT Skoplje 72:70.

Zadar je igrao sjajno većim dijelom susreta. Dominirali su u prvoj četvrtini nakon koje su imali veoma dobrih 11 poena prednosti 26:15.

Održavao je Zadar dvocifrenu prednost cijelim tijekom druge četvrtine. Nisu dopuštali gostima iz Skoplja da im se suviše približe, a nakon 20 minuta igre prednost su povećali na 13 razlike 44:31.

I u trećoj četvrtini Zadar igra bolje. Iako je MZT uspio u jednom trenutku da se približi na minus šest, Zadar je ponovo pojačao gas, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa 14 poena prednosti u korist domaćih košarkaša 61:47.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Opuštanje Zadrana u posljednjim minutama utakmice MZT koristi, te na nešto više od minut do kraja dolaze do izjednačenja rezultata 69:69. Pobjednik je riješen sa linije slobodnih bacanja, gdje je Lawrence uspio svom timu osigurati treću pobjedu

Marko Ramljak sa 15 i Marko Šutalo sa 14 poena su predvodili Zadar do pobjede, dok su kod gostiju Sinovec, Kostoski, Stojanovski i Čekovski ubacili po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti