"Razlika u budžetu za plate igrača Igokee i Bosne je mala"

Trener Igokee Dragan Bajić nakon završene sezone

"Razlika u budžetu za plate igrača Igokee i Bosne je mala"

Powered by:
Igokea iz Aleksandrovca iza sebe ima izuzetno uspješnu sezonu. 

Izabranici Dragana Bajića u ABA ligi osvojili su peto mjesto, a u Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine osvojila je petu uzastopnu titulu prvaka. 

Trener Dragan Bajić nakon završene sezone rekao je da je napravljen veliki uspjeh, s obzirom da je Igokea bila novčano limitirana i u ABA ligi imala najmanji budžet. 

"Sklapali smo tim novčano limitirani i sa najmanjim budžetom osvojili peto mjesto, iako nam je jedini cilj bio opstanak u ligi. Sa te strane moramo biti prezadovoljni, pogotovo što smo odbranili titulu u Ligi BiH, iako su ostali klubovi uložili značajna sredstva da se pojačaju pred play-off", rekao je Bajić za Glas Srpske.

"Mnogo dobrih igrača nastupalo je za Bosnu Royal, Zrinjski i Slobodu, rado bih neke doveo u Igokeu, ali ne možemo da im platimo koliko su tamo zarađivali. Možda nekome ove riječi zvuče nevjerovatno, ali razlika u budžetu za plate igrača Bosne i Igokee je veoma mala. Dogodine očekujem njihov novi iskorak u tom pravcu, a mi ćemo morati biti veoma oprezni i odgovoriti na pravi način",  rekao je Bajić. 

On je dodao je Igokea jedina ekipa koja u ABA lgi nije ušla u avion ove sezone, a da su utakmicu u bh. prvenstvu protiv Zrinjskog i Bosne igrali direktno iz autobusa, tako da su padovi u igri, normalni zbog tih razloga. 


Liga BiH za muškarce