Nije zadovoljan time kako je odigrao

Renfroe: Ispalo je kao u mojoj glavi

M. Šljivak

Alex Renfroe sjajnom asistencijom donio je pobjedu našoj selekciji protiv Izraela, a pogodio je i par fantastičnih trojki koje su nas održale u igri.

"Sretan sam. Cilj je uvijek pobijediti. Drago mi je što smo bili u mogućnosti da se borimo za trijumf i da ga na kraju i ostvarimo", rekao je Renfore, te je dodao:

"Najvažniji dio je bio taj što smo se borili, što smo se nastavili boriti kad smo zaostajali. Imali smo samopuzdanja da se možemo vratiti. I to je napravilo razliku, mogli smo odustati i izgubiti 20-30 razlike, ali smo nastavili da se borimo."

"Potrudili smo se oko odbrane i to je napravilo razliku. Svi u timu su se potrudili i dali 100% od sebe.", ističe Renfroe, koji ipak tvrdi da može još bolje igrati.

"Nikad nisam zadovoljan svojom igrom, ali sam sretan što smo pobijedili. Da smo izgubili bez obzira na statistiku nisam učinio dovoljno. Odigrao sam dobro i sretan sam zbog toga.", dodao je sjajni košarkaš.

Smatra da će brotiv Finske biti velika borba za drugi krug.

"Bit će velika borba. Borimo se za drugi krug i siguran sam da će biti velika bitka. Mi gledamo na tu utakmicu kao i priliku, ali i oni sigurno."

Renfroe je komentirao i zadnju asistenciju koja je oduševila čitav košarkaški svijet.

"Bili smo sretni. Sve je ispalo onako kako je ispalo i kako sam zamišljao u mojoj glavi. Bio je to blagoslov i sretan sam zbog toga. Sretan sam što se odigralo kako se odigralo. Da nije uspjelo imali bi još jedan produžetak. Drago mi je što ispalo ovako jer izgleda mnogo bolje", koji ne može da objasni kako je akcija na kraju završila.

"Ne znam, znao sam da je Kikan ondje i znao da moram dati loptu Kikanu i nekako se desilo. Dodao to i ispalo je dobro", rekao je Renfroe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.