Renfroe iz ličnih razloga otkazao nastup za BiH

Kao alternativa stiže Wright?

Renfroe iz ličnih razloga otkazao nastup za BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se u Tuzli priprema za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Jučer se našoj selekciji pridružio Jusuf Nurkić, a danas se očekuje dolazak Nemanje Gordića. Mirza Teletović će se priključiti naknadno, dok je Alex Renfroe u posljednjem trenutku otkazao svoj dolazak.

Amerikanac ove godine neće nastupiti za reprezentaciju BiH, što je javio selektoru Damiru Mulaomeroviću, a svoj nedolazak je pravdao ličnim razlozima.

Obzirom na novonastalu situaciju, stručni štab naše reprezentacije će najvjerovatnije razmisliti o angažovanju Zacha Wrighta, koji je nosio dres BiH na Eurobasketu u Sloveniji 2013. godine.

Podsjetimo, reprezentacija BiH se nalazi u kvalifikacionoj grupi sa Rusijom i Švedskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi